Alleen dan is mogelijk om stressgerelateerde klachten bij cliënten vroegtijdig te herkennen en effectief aan te pakken. Veerkracht, of het vermogen om zich aan te passen aan stressvolle omstandigheden, speelt een cruciale rol in herstelprocessen en het voorkomen van langdurige mentale en fysieke problemen. Daarnaast stelt deze kennis professionals in staat om gerichte interventies te bieden, die niet alleen gericht zijn op het verminderen van stress, maar ook op het versterken van de zelfregulatie en het bevorderen van duurzaam welzijn bij cliënten.
Deze scholing biedt zorgprofessionals een uitgebreide verdieping in het begrijpen en behandelen van stress, met een focus op het bevorderen van veerkracht. Vanuit een biomedisch perspectief worden technieken en strategieën besproken om stress te beheersen en veerkracht te vergroten. Daarnaast wordt er een link gelegd tussen mentaal lijden en hedendaagse stressfactoren, waarbij zelfregulatie en bewuste keuzes centraal staan in het terugdringen van stress. Het herkennen en behandelen van stress- en burn-outklachten via online behandelingen komt aan bod, evenals specifieke coachingstechnieken voor (jonge) mensen met autisme gericht op stressmanagement en weerbaarheid. Cultuursensitieve begeleiding voor niet-westerse cliënten krijgt speciale aandacht, net als de behandeling van stress als gevolg van trauma.
Zeven ervaren sprekers uit wetenschap en praktijk staan garant voor een interessant programma. Deelnemers ontvangen inzichten en praktische handvatten om stress effectief aan te pakken in diverse cliëntgroepen.
Deelnemers op locatie ontvangen daarnaast een inlogcode om de videopresentaties van de gemiste deelsessies binnen 30 dagen on demand te volgen in een online leeromgeving.
Locatie: Pullman Cocagne - Eindhoven
Max. aantal deelnemers: 200
Deelnemers die het congres online volgen, hebben vanaf de startdatum precies 30 dagen de tijd om alle presentaties in een gebruikersvriendelijke online omgeving (een of meerdere keren) te bekijken.